انتخاب رشتهآزمون دکتری۱۴۰۴ در اردیبهشت ماه انجام میشود. داوطلبان مجاز به انتخابرشته در مهلت تعیین شده با مراجعه به سایت سازمان سنجش باید اقدام به انتخاب کدرشته محلهای مورد علاقه خود و درج آنها در فرم نمایند. انتخابرشته یکی از مهم ترین مراحل در پذیرش دکتری با آزمون است که داوطلبان باید به درستی و با رعایت اصول و فاکتورهای تاثیرگذار این مرحله را انجام دهند. در ادامه قصد داریم راهنمای جامع انتخاب رشتهدکتری 1404 را برای شما متقاضیان گرامیآزمون دکتری ارائه کنیم. برای کسب اطلاع بیشتر میتوانید با مجموعه دانتل کو تماس بگیرید.
فهرست مطالب
- انتخاب رشتهآزمون دکتری ۱۴۰۴
- شرایط انتخاب رشتهآزمون دکتری 1404
- راهنما
انتخاب رشتهدکتری
- چینش اولویتهای انتخاب رشتهآزمون دکترا
- نکات مهم در انتخاب رشتهدکتری ۱۴۰۴
- مصاحبه آزمون دکتری
- سوالات متداول
انتخاب رشتهآزمون دکتری ۱۴۰۴
زمان انتخاب رشته دکتریاحتمالا در فروردین ماه انجام میباشد. تمامیداوطلبانی که پس از مشاهده نتایج اولیه، مجاز به انتخاب رشتهآزمون دکتری ۱۴۰۴ در یک یا تمامیدورههای روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان و … شده اند، میتوانند در تاریخهایی که سازمان سنجش اعلام میکند، دفترچه راهنما را دریافت کرده و اقدام به درج کدرشته محلهای مورد علاقه خود در فرم تقاضانامه اینترنتی انتخابرشته نمایند.
به محض اعلام زمان انتخاب رشتهآزمون دکترا در این بخش اعلام خواهد شد.
سازمان سنجش به منظور مساعدت با تمامیمتقاضیانی که قصد شرکت در انتخابرشته را دارند، مهلت انتخاب رشتهدکتریرا برای چند روزی تمدید نیز میکند. به محض اطلاع رسانی در مورد زمان انتخابرشته این مطلب بروزرسانی خواهد شد. برای کسب اطلاع سریع میتوانید در کانال تلگرامیدانتل کو عضو شوید.
جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی این عبارت 👈 کانال اخبار تحصیلی👉 کلیک کنید و یا در سرچ تلگرام عبارت ” اخبار تحصیلی دانتل کو ” جست و جو کرده و عضو شوید.
در دفترچه راهنما تمامیشرایط و ضوابط انتخابرشته لیست کدرشته محلهای ارائه شده مرتبط با رشته امتحانی خود، حد نصاب نمره دعوت به مصاحبه درج شده است. شما میتوانید از طریق لینک زیر دفترچه راهنما دانلود نمایید.
دانلود کنید: دفترچه انتخاب رشتهدکتری
شرایط انتخاب رشتهآزمون دکتری 1404
داوطلبانی که در آزمون دکترا شرکت میکنند، تنها در صورتی میتوانند وارد مرحله انتخاب رشتهآزمون دکتری شوند که رتبه حد نصاب در آزمون کتبی را به دست آورده باشند و در کارنامه اولیه آزمون دکتریعنوان مجاز به انتخابرشته درج شده باشد. در غیر این صورت امکان انتخابرشته وجود نخواهد داشت.
همچنین داوطلبانی که قصد انتخابرشته دانشگاه آزاد را دارند نیز باید در کارنامه، کد دسترسی انتخاب رشتهدکتری دانشگاه آزاددرج شده باشد و در غیر این صورت شرایط انتخابرشته را نداشته و مجاز به انتخابرشته در دانشگاه آزاد نخواهند بود.
علاوه بر این داوطلبان باید توجه داشته باشند که صحت اطلاعات در فرایند انتخاب رشتهدکترا ۱۴۰۴ بسیار حائز اهمیت است. سازمان سنجش در زمان انتخابرشته نیز امکان ویرایش برخی از اطلاعات را برای داوطلبان فراهم میکند پس در صورت اشتباه بودن اطلاعات ثبت نامینسبت به اصلاح آنها اقدام نمایید.
راهنما انتخاب رشتهدکتری
در ادامه به نحوه انتخاب رشتهآزمون دکتریرا به صورت راهنما گام به گام شرح داده ایم.
1️⃣وارد پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی ” sanjesh.org ” شوید.
ورود مستقیم به سایت
2️⃣بر روی گزینه “دکتری تخصصی” کلیک کنید.
3️⃣از منوی سمت راست بر روی گزینه انتخاب رشتهکلیک کنید.
4️⃣بر روی لینک فعال “ انتخابرشتههای تحصیلی آزمون ورودی دکترا (نیمه متمرکز) phd سال ۱۴۰۴ “کلیک کنید. (این لینک در زمان انتخاب رشتهآزمون دکتری فعال میشود.)
5️⃣در این مرحله صفحهای نمایش داده میشود که حاوی اطلاعات و نکات مهمیپیرامون انتخابرشته است. این نکات را به دقت مطالعه کنید و در نهایت بر روی گزینه ” تایید و ادامه – گام بعدی ” کلیک کنید.
6️⃣ به منظور دسترسی به فرم در سایت انتخاب رشتهدکتریسامانه دو روش جستجو در اختیار شما قرار میدهد. با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارید یکی از این روشها را انتخاب کنید و وارد سامانه شوید.
✅ روش اول: جستجو بر اساس شماره پرونده + شماره پیگیری ثبت نام
✅ روش دوم: جستجو بر اساس شماره داوطلبی + شماره پرونده + کدملی
7️⃣فرم انتخاب رشتهآزمون دکتری در این مرحله نمایش داده میشود که متقاضیان میتوانند کدرشته محلهایی که از دفترچه استخراج کرده اند را به ترتیب الویت بندی کرده و در آن وارد نمایند. در صورتی که از انتخابهای خود اطمینان دارید در نهایت بر روی گزینه ” ثبت نهایی ” کلیک نمایید.
در صورتی که داوطلب دچار اشتباه شود، میتوانند فرم انتخابرشته ویرایش نماید. توجه داشته باشید تعداد دفعات ویرایش محدود میباشد.
بخوانید: ویرایش انتخاب رشتهدکتری
چینش اولویتهای انتخاب رشتهآزمون دکترا
اولویت بندی در انتخاب رشتهدکترییکی از موارد مهم میباشد. هر داوطلب مجاز است در مرحله انتخاب رشتهآزمون دکتری 50 کدرشته محل را بر اساس فاکتورهایی که مدنظر دارد، در فرم انتخابرشته درج نماید.
👈 30 درصد از انتخابهای خود را به انتخابهای خوش بینانه اختصاص دهید. این انتخابها همان انتخابهایی هستند که فکر میکنید شاید با توجه به رتبهای که کسب کرده اید، شانس قبولی چندانی در آنها ندارید.
👈 بخش دوم از فرم انتخابرشته تان را به انتخابهای واقع گرایانه اختصاص دهید. این انتخابها را با وسواس بیشتری الویت بندی کنید چراکه شانس قبولی شما در آنها بیشتر است و ممکن است هر انتخاب سرنوشت تحصیلی شما را تعیین کند.
👈 در نهایت بخش آخر فرم انتخاب رشتهآزمون دکتری خود را با کدرشته محلهای بدبینانه تکمیل کنید. ممکن است به این انتخابها علاقه کمتری داشته باشید اما حتما شانس قبولی بالایی در آنها خواهید داشت.
توصیه مشاوران تحصیلی دانتل کو این است که متقاضیان به فاکتورهای مهمیشامل علاقه، رتبه و جایگاه علمیدانشگاه، مسافت دانشگاه تا محل قبولی و … توجه کنند. ترتیب چینش کدرشته محلها در فرم انتخابرشته تاثیر زیادی در نتیجه نهایی و قبولی متقاضیان دارد و بهتر است داوطلبان سعی کنند این کدرشته محلها را به گونهای الویت بندی کنند که هر انتخاب نسبت به انتخاب بعدی ارجح تر باشد.
بخوانید: مشاوره انتخاب رشتهدکتری
نکات مهم در انتخاب رشتهدکتری ۱۴۰۴
چندین نکته در انتخاب رشتهآزمون دکتری حائز اهمیت است که لازم دانستیم در این قسمت به آنها اشاره کنیم.
❌ در برخی موارد پس از انتشار دفترچه، دفترچههای اصلاحیه آزمون دکتری نیز منتشر میگردد که لازم است آنها را نیز بررسی کنید.
❌ توصیه میشود دانشگاه محل تحصیل خود در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را نیز در لیست انتخابرشته خود قرار دهید.
❌ ابتدا سعی کنید رشتههای مرتبط با گرایشتان را انتخاب کنید و سپس به سراغ دیگر گرایشها بروید.
❌ اگر تصمیم دارید کدرشته محلهای مرتبط با دورههای شهریه پرداز را انتخاب کنید، حتما از محدوده شهریه دکتری در دانشگاه مورد نظر مطلع گردید.
❌ در انتخابرشته به شیوههای آموزشی پژوهشی و یا پژوهش محور رشته مورد نظرتان توجه کنید.
❌ مصاحبه هر کدرشته محل در واحد دانشگاهی برگزار میشود بنابراین در زمان انتخاب کدرشته محلها به مسافت دانشگاه انتخابی تا محل سکونت خود توجه کنید.
بخوانید: تاثیر سهمیه در انتخاب رشتهدکتری
مصاحبه آزمون دکتری
باید اشاره کنیم که پس از مرحله انتخاب رشتهآزمون دکتری ۱۴۰۴ متقاضیان در کد رشته محلهایی که موفق به کسب حدنصاب شده اند، دعوت به مصاحبه میشوند. در دعوت به مصاحبه دکتری محدودیتی وجود ندارد و ممکن است داوطلبان با تراز بالا، در تمامیکدرشته محلهایی که انتخاب کرده اند، دعوت به مصاحبه شوند.
مصاحبه دکترا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و داوطلبان باید با آمادگی کامل در این جلسه حضور یابند. اطلاع از سوالات سالهای گذشته و همچنین کمک گرفتن از مشاوران و متخصصان میتواند در آمادگی شما بسیار تاثیرگذار باشد. برای اطلاع کامل از روند و سوالات مصحابه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
بخوانید: مصاحبه آزمون دکتری
توصیه میکنیم اگر به دنبال یک انتخاب رشتهدکتری اصولی و آگاهانه در مقطع دکتری هستید، حتما از مشاوره کارشناسان تحصیلی مرکز مشاوره دانتل کو بهره ببرید. شما عزیزان میتوانید به منظور برقراری ارتباط با کارشناسان از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی مرکز مشاوره تحصیلی دانتل کو استفاده کنید.
انتخابرشته دانشگاه آزاد از طریق سایت azmoon.org انجام میشود. برای مطالعه راهنما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
بخوانید: انتخاب رشتهدکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۴
برای دریافت مشاوره در زمینه انتخاب رشتهآزمون دکتری میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02191005066 تماس بگیرید.
سوالات متداول
-
آیا انتخابرشته آزمون دکترا برای دانشگاههای سراسری و آزاد به صورت یکپارچه انجام میشود؟
خیر ، انتخاب رشتهدکتری برای دانشگاههای سراسری و آزاد به صورت جداگانه از یکدیگر انجام میشود.
-
متقاضیان برای انجام انتخاب رشتهدکترا باید به کدام سایت مراجعه کنند؟
تمامیمراحل انتخاب رشتهبرای دانشگاههای سراسری از طریق سایت سنجش انجام میشود. انتخاب رشته دانشگاه آزادنیز در سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد میباشد.
-
چه کسانی مجاز به شرکت در مرحله انتخاب رشتهدکتری 1404 هستند؟
داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشتهشده باشند.